Florencijoje.Kur išgerti skanios kavos šalia Švento Kryžiaus Bazilikos (Santa Croce)

Italai geria kavą nuo ryto iki vėlaus vakaro ir geria ją baruose. Gal ir Jūs norite išgerti skaniausios kavos pačiame Florencijos centre?

Papasakosiu apie tai, kur išgerti kavos šalia Švento Kryžiaus bazilikos ( Basilica Santa Croce ) ir kodėl aš rekomenduoju būtent šį barą.

Baras vadinasi “Ditta Artigianale“. Pavadinimas reikštų “Amatininkų įmonę“, bet man labiau patinka vadinti Florencijos “Amatininkų užeiga“.

 

image
Florence, Italy, April 25 2014, newly opened “Ditta Artigianale“ coffeehouse: Francesco Sanapo and Lucian Trapanese © 2014 Guglielmo de’ Micheli

Tiesa, čia aukščiausios kokybės ne alus, o kava. Atidarė kavinę “Artigianale“ aistringas kavos žinovas, tikras specialistas Francesco Sanapo.

Šis jaunas kavinės savininkas – daugelio tarptautinių kavos barmenų konkursų nugalėtojas. Italijos spauda ne kartą Frančeską Sanapo vadino geriausiu šalies barmėnu. O pasaulyje jis buvo 3- as, kitą sykį 6- as. Taigi, bare “Ditta Artigianale“ tikrai išgersite skanios kvapnios “espresso“. Ir kapučino ( it. Cappuccino ) bus tinkamos temperatūros.

Kavos kokybė – super aukšta. Frančesko įsitikinęs, kad 100% Arabika nieko nereiškia. Kaip pasakyti , kas vynas- tai 100% vynuogių. Reikia siekti maksimalios kokybės, todėl pamatysite smulkius aprašymus apie kiekvieną pupelę. Panama, Honduras, Gvatemala – šie pavadinimai čia asocijuojasi tik su kava.

Galite kavos ne tik išgerti, bet ir nusipirkti. Ką tik maltos pupelės skleidžią dievišką kavos aromatą, įdomus ir paprastas (hipsteriškas) įpakavimas.

Sakyčiau šiuolaikinis, hipsteriškas ir baro interjeras. Vintažiniai daiktai puikiai derinasi su šiuolaikiniu interjeru. Įdomu, kad sėdima ant suolų su maišais nuo kavos pupelių, prikimštais vatos ir dar kažko minkšto. Sėdima pusiau viduj, pusiau lauke. Smagu, – esi lyg ir gatvėje, o tai labai itališka, ypač karštą vasaros dieną. Jautiesi šiek tiek lyg būtum Landone ar Vilniuje, o ne senojoje Florencijoje. Malonūs ir nedideli staliukai.image

Žinoma “Ditta Artigianale“ galite ir pavalgyti ar išgerti aperityvą. Bet as rekomenduočiau čia ateiti kavos. Ji kainuoja šiek tiek brangiau, apie 2 €.

Priklauso nuo kavos. Pavyzdžiui, L’Esmeralda Geisha kainuos 8€. Šios kavos pupelės atvežamos iš Panamos kalnų, 2000 metro aukščio vietovės ir jos kilogramas kainuoja 59€ didmeninėje prekyboje.

Svarbu – nereikia mokėti papildomai už tai, kad atsisėdote. Galima kaip reikiant pailsėti, paskaityti ar parašyti.

Kavinė- baras “Ditta Artigianale“ yra arti aikštės Santa Croce. Gatvė Dei Neri – mano mėgstamiausia Florencijoje. Jūs šiaip ar taip ja greičiausiai eisite. Kodėl nesustojus puodeliui kavos?!

Adresas: Via Dei Neri, 32/R

Dirba nuo 9.30- 00.00 ( gali keistis)

P.S. Neužilgo atsidarys antrasis baras už Arno upės, rajone Oltrarno…

image

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.