Roma. Šiandien gimė. Vasario 3 – oji

Roma. Šiandien gimė . Vasario 3 – oji. 

Aktorius, išgarsėjęs komedijiniais vaidmenimis 

Alvaro Vitali (gimė Romoje 1950. 02.03. 

Dėl gana keistos, vaikiškos kvailio išvaizdos kino bandymų metu Alvarą pastebėjo ne kas kitas, o didysis maestro, režisierius Federico Fellini. Vitali vaidino jo filmuose “Satyricon”, “Amarcord”. 

Bet labiausiai Alvaro Vitali žinomas kaip legendinis anekdotų “Petriukas”, kuris Italijoje vadinamas kitaip –  “Pierino”. Toks didelis, bet vaikiškas anekdotinių situacijų dalyvis. 

Įsivaizduokite: italai savo “Petriuką” pavertė filmų herojumi. Kultinėmis tapo juostos “Pierino prieš visus” (Pierino contro tutti, 1981), “ Pierino smogia dar sykį” (Pierino colpisce ancora, 1982).  Ar šios komedijos linksmos? Juokinga? Na, filmai patinka visiems lėkštoko humoro mėgėjams. 

Įdomu, jog IX dešimtmetyje Italijoje susiformavo vienintelis pasaulyje erotinės kino komedijos variantas. Niekur kitur nebuvo ir nebus tokio susidomėjimo lengvomis erotikos ir striptizo formomis. Tuo labiau keista, jog tose komedijose pagrindinį “gudruolio” vaidmenį vaidina išdykęs vaikas. Na gal ne visai vaikas, paauglys.  Populiaru, patinka liaudžiai. Italijoje įprasta tai, kas kitur būtų labai keista. 

Komedijose apie  “Pieriną ““ Petriuką” buvo būtinos Italijos aktorės – gražuolės, sutinkančios apsinuoginti prieš kino kamerą. Vėl gi, kaip ne keista, norinčių buvo tūkstančiai. Kai kurios erotinių komedijų aktorės palaipsniui perėjo į porno biznį : Moana Pozzi, Ilona Staller “Cicciolina”…. 

Kartais galvoju, jog vyrai Italijoje taip ir nesuauga. Tiems dideliems berniukams tai ir norisi palysti po kokiu sijonu. 

Todėl La commedia sexy all’italiana neįmanoma be Pierino, Petriuko “pusbrolio”.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.