Skanu, nebrangu, greita!  Prie Koliziejaus?  Cezario laikų skanėstus surasite “Lasagnam“. Kaip skaniai ir pigiai pavalgyti pačiame Romos centre

  

Romoje visada buvo minios keliautojų, kurios reikėjo greit ir nebrangiai pamaitinti. Labai svarbi Romos virtuvės dalis yra gatvės greitojo maitinimo užeigos. Jos neturi nieko bendro su amerikietiška mada, su marketingu, reklama ir pigios aptarnavimo darbo jėgos išnaudojimu. Roma- amžinas miestas, tradicijos čia nesikeičia tūkstančius metų. Visada piligrimus ir klajoklius romėnai maitino sveiku, šviežiu maistu, vaišindavo iš vietos produktų pagamintais skanėstais. Nekreipdami per daug dėmesio į  manieras ir interjero gražinimą.

Čia neprigijo amerikietiški fast food-ai, bet klesti ir plečiasi  vis naujos tipiškos  itališko, tiksliau romėtiško gatvės stiliaus valgymo užeigos. 

Viena iš tokių vietų yra tiesiog už kampo, šalia Koliziejaus ir Forumo. Du žingsniai nuo Cavour gatvės.  

 

Jaunas kolektyvas, šypsenos, visada nedidelės nuolaidos. Jau keli metai kaip lankausi šioje vietoje, bet simpatiški jaunuoliai dirba linksmai, entuziastingai lyg pirmą darbo dieną. Greitas aptarnavimas, pats pasirenki, viskas jau paruošta. Tipo Mc’donald-as, bet tik aptarnavimo formoje! Tai, ką valgome yra visai kita istorija…

Lazanja- tokia italų virtuvės klasika, kad atrodo, jog yra amžina, kaip pati Roma. Visi mėgsta “lasagna“- sluoksniuotą patiekalą iš makaronų lakštų su mėsos ar daržovių faršu ir padažu. Mėgo Julijus Cezaris. Paskutinį Neapolio karalių Pranciškų net pravardžiuodavo “lasagna“, nes labai jau dažnai valdovas įsakydavo ruošti būtent šį patiekalą. Lučianas Pavarotis net laikydamasis dietų nesusivaldydavo ir valgydavo lazanją tiesiog padėklais. Animacinių filmų herojus Katinas Garfildas lazanją rydavo tiesiog nesustodamas. 

Na tiesiog “niam niam“. Restorano savininkai sujungė žodį “Lasagna“ su  “niam“ itališkai – “gnam“. Taip gimė pavadinimas “Lasagnam“. Kol kas Romoje veikia du restoranai. Vienas šalia Koliziejaus ( šiuo metu nedirba vakare), o kitas –  centrinėje Nazionale gatvėje. Šis atidarytas visą dieną iki vėlaus vakaro. 

  

Mes tradiciškai ruošiame lazanją sekmadieniais, šeimyninių švenčių proga. Puiku, kad keliaudamas gali nebrangiai papietauti lyg namie net pačioje Romos širdyje. 

Adresai :

1) Via Frangipane 15, Roma

2) Via Nazionale 184, Roma

lasagnam.it 

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.