Benvenuti! Laukiame Svečių o ne turistų !

Aš noriu papasakoti Italiją tokią, kokią pažįsta ir papasakotų Jums patys italai. Aš laiminga, nes gyvenu Italijoje. Tikiuosi ir Jūs pamilsite šį nuostabų kraštą 

Aš, Aida Skorupskaitė, istorikė, visą gyvenimą studijuojanti Antiką ir Renesansą,- apie tokį likimą galėjau tik pasvajoti. Kai studijų metais trindavausi Vilniaus senamiesčio baruose ir pro langus matydavau bažnyčių bokštus – įsivaizduodavau save lyg damą, liūdinčią Toskanos viduramžių pilies bokšto lange. O kai kasdien, skubėdama į paskaitas, eidavau Gedimino prospektu, kažkodėl Vilniaus Katedros baltumas net lietingą dieną  asocijavosi su saulės apšviestais Romos antikinių šventyklų vaizdais. Ir mintys mane nuskraidindavo į tolimąją Italiją, į Augusto, Cezario ar Medičių laikus.  Svajojau ne šiaip apie keliones į užsienį, bet apie galimybę pamatyti senovę. Svajojau apie laiko mašiną. Apsiverkiau pirmajame užsienyje, Krokuvoje, išvydusi Xl amžiaus bažnyčią. Juk tai Xl amžius!!! 

Na, o vėliau  buvo pirmoji kelionė į Italiją su kolegomis ir bendraminčiais, Valstybinio Vilniaus Ekskursijų ir Kelionių Biuro gidais. Mes, profesionalūs turizmo darbuotojai iš Lietuvos, pirmieji po sienų atidarymo  važiavome mokytis ir pažinti tą šalį, be kurios neįmanoma būtų Europa ir Civilizacija. 

“ Veni,Vedi,Vici “ – Julijaus Cezario žodžius prisimindama, aš nusprendžiau pakeisti savo likimą ir ištariau sau:-“  Atėjau, pamačiau ir… O, Italija, tu mane nugalėjai !“ 

Persekiojo vienintelė mintis :“Reikia kažką daryti, kad galėčiau Italijoje būti visada…“ Ir tada ištekėjau. Už italo, kuris sutiko su mano meile Italijai ir susitaikė su mintimi, kad žmona keliaus ir nebus namie. Juk dirbau gide. O ir  toliau dirbu gide, tik dabar  jau ne Lietuvoje, bet Italijoje. Tokiu būdu susijungė dvi mano aistros – Italija ir turizmas.

 P.S. Vyrai italai , mano nuomone, taip pat fantastiški ( bet ne tai svarbiausia)

Tikiuosi būti naudinga visiems tiems , kurie nori būti ne šiaip turistai, bet tikri keliautojai . 

Italija – svetingas kraštas! BENVENUTI !!!

Vienas komentaras “Benvenuti! Laukiame Svečių o ne turistų !

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.